Danskan houtkachels : Deense topkwaliteit brengt de intelligente houtkachel met stevige stijl

Danskan houtkachels
Danskan modellen
Danskan brochures
Danskan verdelers
 
Danskan houtkachels : Deense topkwaliteit brengt de intelligente houtkachel met stevige stijl
De Denen zijn steeds de kreatievelingen bij uitstek gebleken in relatie tot de energievoorziening. Maar dit niet alleen met hun supermoderne windmolens, maar ook met hun al even moderne houtkachels! De Denen zijn ook echte kachelspecialisten, wat niet verwonderlijk is voor wie daar eens de winter doorbracht. Dit wordt nog maar eens bevestigd door de nieuwe DANSKAN houtkachels, die waarlijk intelligent kunnen worden genoemd. Het zijn houtkachels waar de uitdrukking ‘design’ haar oorspronkelijke betekenis van een optimale relatie tussen vorm en functie behoudt.

Deze verstandige houtkachels regelen automatisch de benodigde luchttoevoer. De primaire en secundaire luchtstromen houden de kachel en de brede glasdeuren schoon. De tertiaire luchtstroom regelt zichzelf overeenkomstig de stooktemperatuur en is essentiëel voor een hoog verbrandingsrendement. DANSKAN ontwikkelde daartoe een speciale metaal-legering voor haar houtkachels. Een veer vervaardigd uit dit zogenaamde bimetaal regelt de zuurstoftoevoer, zodat het houtverbruik vermindert en de uitstoot aan vervuilende gassen van de houtkachels tot een minimum wordt herleid. Daarmee wordt voldaan aan de strenge eisen van de Duitse norm DIN18891. DANSKAN houtkachels verkregen ook de goedkeuring van het Nederlandse TNO-instituut. U hoeft deze houtkachels dus zelf niet meer bij te sturen om efficiënt en schoon te stoken.

De technologische perfectie van DANSKAN stopt overigens niet bij dit stukje artificiële intelligentie. Uniek is een draaiplateau waarop elk model van DANSKAN kan worden geplaatst, waardoor het vuur vanuit elke hoek zichtbaar blijft. Vanuit de zithoek of aan tafel – steeds kan van het vlammenspel van deze houtkachels worden genoten. DANSKAN brengt ook het tweedelige schudrooster welke is in te stellen voor hout of kolen, een terugslagplaat bovenin uit vermiculiet voor een hogere verbrandingstemperatuur, een kindveilig dubbel deurslot, gezandstraalde messing handgrepen die nooit heet worden, vezelvrije deurdichtingen uit koper, enz.. Deze innovaties hebben niet enkel het gebruikskomfort tot doel. Duurzaamheid is al evenzeer een typerende eigenschap van alle DANSKAN houtkachels, waarbij vooral de stevige basisstrukturen uit dik plaatstaal, deuren met kogeldrukscharnieren die echt stabiel blijven én de onderhoudsvrije handgrepen opvallen.

DANSKAN houtkachels bestaan steeds uit 3 onderdelen : houtvak onderaan, stookkamer met glasdeuren in het midden, warmhoudvak of bakoven bovenaan. Doordat de afgeronde stookkamer steeds bedekt is met warmte-accumulerende chamottesteen, ligt het percentage stralingswarmte erg hoog. En dat is niet alleen zalig, maar ook voordelig voor het binnenhuisklimaat en de gezondheid. Sommige houtkachels van DANSKAN bevatten tot 200 Kg extra speksteen of ceramische steen aan de buitenzijde, voor nog meer stralingswarmte.

Stevige stijl en modulariteit tonen aan dat DANSKAN begrepen heeft dat de moderne konsument zichzelf als uniek individu ervaart. Wie een esthetiek wenst aangepast aan de eigen smaak, komt hier echt wel aan zijn trekken. Een uitgebreid gamma met 27 basismodellen, afgewerkt in metaal, ceramische tegels en speksteen, enz…, met keuze uit een ruim kleurenpallet, staan hiervoor garant. Het ronde, halfronde, vijfhoekige, druppelvormige, afgeronde of gewoonweg rechthoekige grondvlak is overal te plaatsen. En vrijwel alle houtkachels kunnen worden voorzien van een speciale deur die het warmhoudvak verandert in een echte bakoven. En enkele modellen zijn ook op gas om te bouwen en zo nodig terug als houtkachels bruikbaar.

Wij hopen dat U met deze beknopte uiteenzetting een goede eerste indruk van DANSKAN heeft gekregen. Bij de erkende DANSKAN dealer kunt U vele modellen bekijken en U deskundig verder laten informeren.

Danskan houtkachels
Danskan modellen - Danskan brochures - Danskan verdelers

Ce texte en français : Les poêles à bois Danskan : le summum de la qualite Danoise nous offre le poêle a bois intelligent au style solide
Danskan houtkachels
danskan houtkachels
Danskan houtkachels
danskan houtkachels

Zie ook : Houtkachels - Speksteenkachels - Tegelkachels - Openhaarden - Allesbranders - Gaskachels - Haardkachels - Open Haarden - Speksteen - Stéatite - Open Haard - Poêles - Danskan - Tulikivi - Openhaard - Pelletkachel - Pelletkachels - Houtpellets - Tulikivi speksteenkachels - poêles à pelllets - poêles à granulés

 

tegelkachels
houtklover
allesbrander
kachel
kachels
 
allesbranders
open haarden
gaskachels
openhaard
openhaarden
gaskachel
broodoven
broodovens
houtklovers
houtoven
haard
saunakachel
houtkachels
saunakachels
schouw
houtkachel
barbecue
open haard
haarden
electrische verwarming
houtovens pellets inbouwhaard inbouwhaarden pizzaoven
pelletkachel
houtpellets
pelletkachels
pellet kachels
tegelkachel
pizzaovenstuinhaard tulikivi  
schouwen
speksteen
radiator
speksteenkachel
speksteenkachels